cajun kruiden
Gerechten, Recepten

Zelfgemaakte cajunkruiden voor heerlijke gerechten

Je kunt soortgelijke kruiden in de winkel vinden, maar je kunt ze zelf goedkoop maken. Het probleem is dat ik er nooit aan denk om een ​​kant-en-klare kruidenmix te kopen. Om genoeg kruiden voor mijn eten te krijgen, gebruik ik zout en een in de winkel gekochte Cajun-rasp.

Cajun-comfortvoedsel uit het landelijke Louisiana is niet pittig en Cajun-kruiden hebben een lage mate van warmte, dus het is gemakkelijk aan te passen aan uw smaak als u van heet houdt.

Cajun-kruiden worden gemaakt met kruiden die veel voorkomen in de Cajun-keuken, zoals paprika, cayennepeper en knoflookpoeder. Het heeft een gedurfde pittige smaak van de pepers en een subtiele aardsheid door knoflook, uien en kruiden. Cajuns-kruiden zijn te koop, maar nog beter is dat je ze kunt mengen met je eigen verse kruiden.

Cajun-kruiden worden bereid met eenvoudige kruiden zoals knoflookpoeder, uienpoeder, oregano, paprika, zout en peper om het geheel een onderscheidende smaak te geven. Daarnaast worden paprikavlokken en cayennepeper toegevoegd om het geheel een kenmerkende kick te geven. Het is een hoofdkruiderij in de voorraadkast die maandenlang houdbaar is met heerlijk vlees, pasta, aardappelen en groenten. Cajunkruiden zijn specerijen die pittige ingrediënten bevatten zoals knoflookpoeder en uienpoeder gekruid met zout, oregano en tijm.

Het voegt wat warmte en een scherpe, serieuze smaak toe aan een verscheidenheid aan gerechten. Het is de perfecte mix van smaken en kruiden om gerechten zoals mijn favoriete Cajun Bean-recept en kalkoensoep een zuiders tintje te geven.
Deze zelfgemaakte Cajun kruidenmix is ​​een smakelijke en veelzijdige mix van gewone kruiden die je al bij de hand hebt. Thuis een Cajun kruidenmix maken is erg voordelig en je hebt waarschijnlijk alle ingrediënten in je kruidenkast. Het is zo simpel als de ingrediënten bij elkaar gooien en in een kruidenpot doen.

Meng in een kleine kom uienpoeder, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden, zout, cayennepeper, tijm en paprika. Meng in een kom en combineer 1/4 kopje olijfolie, 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel appelciderazijn, 1 eetlepel hete saus en 2 eetlepels cajunkruiden.

Ik heb al eerder gezegd dat ik de voorkeur geef aan zelfgemaakte Cajun-kruidenmelanges en ik hou van spookpoeder en superhete poeders zoals 7-Pot chilipoeder om de extra warmte eruit te krijgen. Creoolse kruiden worden vaak geclassificeerd als “pittig” vanwege cayennepeper, maar ik gebruik meer kruiden zoals basilicum, laurier en rozemarijn om Creoolse gerechten goed gekruid maar niet pittig te maken.

Deze zelfgemaakte Cajun-kruidenmix is ​​de eenvoudigste combinatie van Cajun-kruiden die je zelf kunt maken. Het is de perfecte mix van pittige, pittige en hartige smaken die elk gerecht dat heerlijk smaakt zeker zal overschaduwen. Snel en gemakkelijk, dit mengsel smaakt 100x beter dan gekocht in de winkel omdat de winkel conserveermiddelen en vulstoffen toevoegt.

Deze eenvoudige zelfgemaakte Cajun-kruiden is een klassieke mix van kruiden en specerijen die zijn oorsprong vindt in Louisiana. Het is een veelzijdige mix van gewone en gewone kruiden die je al bij de hand hebt. Cajun-kruiden is een van mijn favoriete gerechten voor kip, zeevruchten, groenten, aardappelsoep, frites, dipsauzen, dippers, braadstukken in de oven, grills, om er maar een paar te noemen.

Gebruik dit zelfgemaakte Cajun-kruidenrecept om uw eigen mix van uw eigen favoriete ingrediënten te maken, of gebruik een ingrediëntenkaart waar u kunt verwijzen naar veelgebruikte ingrediënten. Als je door de recepten op deze pagina bladert of door verschillende kookboeken waarover ik heb geschreven, vind je ingrediënten voor Cajun Seasoning. Voeg het toe aan je kruidenkast samen met zelfgemaakte chilikruiden, zelfgemaakte ranchkruiden, imitator Lipton uiensoepmengsel, enz.

Cajun-kruidenrecepten zijn een mix van specifiek chilipoeder, knoflook, uien, zout en het potentieel voor een hele reeks andere ingrediënten, zoals gedroogde kruiden en specerijen. Het zwartgeblakerde kruidenmengsel kan paprika, knoflookpoeder, uienpoeder, cayennepeper, zout en peper en mengsels van verschillende kruiden bevatten naar de voorkeur van de chef. Geen twee mensen die deze recepten maken zijn hetzelfde, maar je zult veel overeenkomsten vinden.

Een van de dingen die ik leuk vind aan deze zelfgemaakte kruidenmix, is dat het gemakkelijk kan worden aangepast. Het is net zo eenvoudig als de basiskruiden en specerijen (waarvan je de meeste in je voorraadkast hebt) in een container doen en ze roeren. Als je gevoelig bent voor kruiden, kun je de cayennepeper halveren en de rode pepervlokken laten staan.

Mijn versie bevat twee soorten paprika, een beetje cayennepeper voor warmte, gedroogde oregano en tijm en wat blaadjes om het smaakprofiel compleet te maken. Ik heb deze lijst op mijn telefoon geschreven met de kruiden die we zouden moeten gooien, maar we zullen ze later vervangen. Doe het zout, zoete paprika (of gerookte paprika), knoflookpoeder, zwarte peper, uienpoeder, oregano, tijm en cayennepeper in een kom.

Met een licentie om te grillen en een foodblog dat zich richt op grillen, is het logisch dat dit recept een smaakmaker is. Een van de eerste chef-koks die gezwarte kruiden gebruikte en populair maakte, was Paul Prudhomme in New Orleans in de jaren tachtig. Zoals elk goed recept voor rijst en bonen in zuidelijke stijl, voegen Cajun-kruiden smaak toe.