pulled chicken
Gerechten, Inspiratie, Recepten, Snacks, Tips

Pulled chicken maken doe je op deze manier

Pulled chicken kip gekookt in een saus. Veel recepten vragen om gekookte kipblokjes. Maar heb je ooit een recept gezien waarin ze werden gebruikt zonder instructies te geven over het koken van de kip? Deze tutorial laat je zien hoe je pulled chicken maakt. Dezelfde methode is ook van toepassing op pulled kippenpoten.

Dit bericht leert je hoe je kip-enchiladas, kiptaco’s, Griekse yoghurt gezonde kipsalade, kipsalade en pulled checken dip maakt.

Je kunt pulled chicken maken in een oven of slowcooker. Ik geef echter de voorkeur aan de gemakkelijkste en snelste methode (koken in een pot boven het fornuis). Elke keer wordt de kip perfect vochtig.

Zachtjes sudderen voor heerlijke pulled chicken

We raden aan om de kip zachtjes te laten sudderen om malsheid te garanderen. We gebruiken water als kookvocht. Het absorbeert snel alle smaak van de kip, ui en knoflook. Het water moet voldoende zijn om de kip te bedekken. Zet daarna het vuur laag en laat 30 minuten sudderen.

Je hebt waarschijnlijk wat bouillon over – gooi het niet weg. Het is heerlijk en kan worden gebruikt in lichte soepen, bouillons voor andere recepten of toegevoegd aan overgebleven kip.

De kip absorbeert alle bouillon die je hebt toegevoegd terwijl het in de koelkast of vriezer staat. Het is een goed idee om wat meer bouillon aan de kip toe te voegen voordat je hem eet.

Zo maak je sappige, malse en heerlijke gesnipperde kip.

Mijn geheime tip om kip gemakkelijk te versnipperen

Een handmixer is de beste manier om kip te versnipperen. Om de kip te versnipperen, plaats je hem in een grote kom. Gebruik vervolgens een handmixer om de snelheid te verlagen. Dit is een geweldige tijdsbesparing, vooral als u een groot bedrag verdient.
Mixer niet nodig? Het is geen probleem. Er zijn twee opties. Je kunt twee vorken of je vingers gebruiken om de kip te versnipperen. Je moet de kip laten afkoelen voordat je er veilig mee om kunt gaan.
Je hoeft de kip niet te versnipperen. In plaats daarvan kun je het in plakjes snijden of in blokjes snijden. Dit is sneller en beter geschikt voor groene salades, pastasalades en wraps.