waterkoker ontkalken
Tips

Je waterkoker ontkalken, dit is hoe het moet

Uw waterkoker zal na verloop van tijd kalkaanslag krijgen. Hierdoor geleidt het water minder warmte en duurt het langer om te koken. Je kunt ook stukjes limoen uit je thee houden door regelmatig te ontkalken.

Er zijn veel manieren om je waterkoker te ontkalken. U kunt tijd besparen door een kant-en-klare ontkalker in de supermarkt te kopen. U moet ervoor zorgen dat het product dat u kiest veilig is voor gebruik in een waterkoker. Zorg ervoor dat u de instructies op het etiket volgt. Je kunt ook citroensap of azijn gebruiken om je oppervlakken schoon te maken. Deze producten zijn vaak veel goedkoper en milieuvriendelijker. Hier leest u hoe u uw waterkoker ontkalkt met azijn of citroensap.

De HG reiniger en ontkalker voor waterkokers is ontworpen om uw waterkoker te reinigen en te ontkalken. U kunt ook kijken naar andere methoden die beschikbaar zijn op internet. We hebben een lijst samengesteld met websites en blogs die we leuk vonden en er een paar geselecteerd.

Hoe ontkalk je een waterkoker met kokend water? Ontkalk uw waterkoker met HG, citroenzuur of schoonmaakazijn. HG is een speciaal ontwikkeld product waarmee u het beste resultaat krijgt. Het beste aan HG is de geur- en smaakloosheid. Dit is niet het geval met citroen of azijn. Er is veel spoelen, koken en mengen nodig om een ​​kopje thee te krijgen dat geurloos en zonder nasmaak is.

Voeg cola toe aan de waterkoker

Sommige websites raden aan om cola te gebruiken om de waterkoker te schalen. Voor het beste resultaat moet de cola aan de kook worden gebracht en enkele ogenblikken worden gekookt. Dit roept de vraag op of het mogelijk is met de waterkoker. Het gaat meestal uit zodra de inhoud kookt.

Natuurazijn gebruiken

Natuurazijn wordt gebruikt om schoonmaakazijn te maken. Het heeft echter een aanvullende behandeling ondergaan. Reinigingsazijn kan worden gebruikt om te ontvetten en ook om te ontkalken. Breng in een waterkoker een deel water en een deel azijn aan de kook. Kook het mengsel indien mogelijk minimaal 30 seconden. Spoel de waterkoker af met koud water om nasmaak of geur te voorkomen. Dit kan nodig zijn als er meer verkalking is.

Voeg citroensap toe aan de waterkoker

Kalkaanslag kan worden verwijderd door citroensap te gebruiken. Doe de twee grote citroensap in een waterkoker. Voeg vervolgens water toe tot de kalkaanslag verdwenen is. Zet de waterkoker aan en laat het koken. Spoel de buis meerdere keren af ​​met koud water.