sperziebonen koken
Groente, Snacks, Tips

Hoelang sperziebonen koken? Wij vertellen het je!

Wil je sperziebonen koken op de juiste manier, dit is hoe het moet! Wij geven de voorkeur aan de textuur en kleur die je krijgt als je blancheert in kokend water. Uw recept zal anders zijn als de bonen lang worden gekookt en er veel stoom en vloeistof is, of als ze zacht en verwelkt zijn. Je kunt de bonen in een pan gooien of koken en helemaal opnieuw blancheren.

Als je sperziebonen wilt maken en geen ovenschotel wilt maken, is het een goede optie om ze in kokend water te blancheren of ze in een ijsbad te shockeren. In Kentucky gebruiken ze gezouten varkens- of spekvet voor sperziebonen, bedek ze met water en laat ze minstens 2 uur sudderen om het water verder te laten verdampen wanneer ze in de pan worden gebakken. Als sperziebonen in het seizoen zijn, vind ik dat ze de meest verse en plezierigste manier zijn om ervan te genieten, dus kook ik ze in gezouten water tot ze zacht en knapperig zijn.

Sperziebonen als heerlijke snacks

Wanneer gekookte sperziebonen vers en knapperig zijn, zijn ze niet alleen een geweldig bijgerecht, maar ook een heerlijke snack om te serveren bij het eten van fingerfood, omdat wij mensen een speciale voldoening voelen wanneer we iets knapperigs en zouts eten. Ik weet dat dit recept voor gekookte sperziebonen met boterglazuur makkelijker is dan knoflookpuree, maar het is ook het eenvoudigste gerecht om het beste van te maken. Verse sperziebonen, gekookt en bedekt met een heerlijk boterglazuur, op smaak gebracht met zeezout en versgemalen peper.

Sperziebonen, snijbonen, sperziebonen, haricot verts of hoe je ze ook wilt noemen, ze behoren tot de eenvoudigste, strengste groenten die ooit op de eettafel hebben gestaan. Sperziebonen koken lijkt een no-brainer, maar hoe langer we ze koken, hoe steviger en groener ze voor mij smaken. Voor mij doet dit recept me een beetje denken aan mijn kindertijd, toen mijn moeder ons buiten zag rondlopen, verse sperziebonen plukken en in de pot gooien.

De juiste consistentie van gekookte sperziebonen

Als jij een van de ongelukkige mensen bent die de consistentie van sperziebonen heeft ervaren, steek dan je hand op als je weet dat er iets verkeerds gebeurt met sperziebonen als ze niet lang genoeg gekookt zijn. Ik weet dat 3-4 minuten een korte tijd lijkt, maar alleen omdat je de gesneden sperziebonen uit het kokende water kunt halen, wil nog niet zeggen dat ze plotseling moeten stoppen met koken. Dus ik ga je iets vertellen dat me werd gevraagd of je eerlijk tegen me wilt zijn. Ik ken veel mensen die de tijd hebben genomen om hun sperziebonen te blancheren en in een ijsbad te dompelen en hun glorieuze felgroene kleur te prijzen, maar ik ben niet een van hen.

Verwarm de pot op hoog vuur tot het kookt en bereik een grote bel die het oppervlak verbrijzelt. Voeg de gesneden sperziebonen toe en kook, onbedekt, gedurende 4 tot 5 minuten tot ze knapperig en zacht zijn (u kunt experimenteren met de mate van kebab-achtige textuur die u lekker vindt). Breng aan de kook en kook onafgedekt tot de bonen zacht zijn, ongeveer 5 minuten.

Voeg de bonen toe aan het kokende water en laat 2 tot 3 minuten sudderen tot ze lichtgroen en knapperig en zacht zijn. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie. Na twee uur zijn de bonen getransformeerd van een donkere, verwarde puinhoop in iets zachts en definitiefs.

Gebruik de volledige hoeveelheid, want het voegt een heerlijke rooksmaak toe. Sauteren voltooit het kookproces en voegt de karamelisering en aromatische bruining toe waar we allemaal van houden. Kies voor braden als je een gerecht hebt met bijvoorbeeld gebraden kip in de oven.