groene asperges koken
Gerechten, Groente, Recepten

Groene asperges koken doe je zo

Groene asperges zijn een andere soort dan witte asperges. Het groeit hoger dan de grond, in tegenstelling tot witte asperges. Als er licht op de asperges valt, krijgt deze meer kleur en smaak dan witte asperges. De groene asperge is eigenlijk witte asperge. Ze krijgen hun groene kleur van het zonlicht boven de grond. Groene asperges vind je het hele jaar door. Ze zijn erg populair in de Italiaanse keuken. Groene asperges kunnen op verschillende manieren gekookt worden. Je kunt ze grillen of roerbakken. Voordat u groene asperges gaat verwerken, snijdt u het beste ongeveer 1-2 cm van de bodem af. Ze zuigen dan water uit hun billen en worden knapperig.

De voorbereiding bij het koken van groene asperges

Groene asperges kunnen alleen gekookt worden als je wat voorbereiding doet. Laat de asperges minimaal een half uur in koud water liggen voordat je ze kunt koken. Dit zorgt ervoor dat de asperges gevuld kunnen worden met water.

De harde bodem van de groene asperges moet worden verwijderd nadat deze 30 minuten water heeft opgenomen. De bodem van de asperges moet ongeveer 2 tot 3 cm verwijderd zijn. Wanneer de asperges glad met het mes worden gesneden, weet je dat je op de goede plek zit.

Groene asperges worden op een andere manier gekookt

Groene asperges kunnen op een iets andere manier gekookt worden dan witte asperges. Voordat je de asperges gaat koken, kun je de asperges het beste 15-30 minuten in koud water leggen. Je hoeft groene asperges niet te schillen zoals witte asperges. Deze asperges hebben iets meer tijd nodig om te koken dan witte asperges. Groene asperges kunnen, afhankelijk van de dikte, 3 tot 5 minuten in water met zout worden gekookt.

Andere manieren van bereiden

Je wilt eens wat anders dan groene asperges op tafel gekookt. De groene asperges kunnen nog verder worden bereid. Je kunt de asperges na het koken goed grillen. Asperges kunnen ook gestoomd, gebakken of geblancheerd worden. Er zijn veel heerlijke manieren om groene asperges te bereiden. Dit recept is heerlijk in combinatie met spinazie en een hardgekookt ei. Groene asperges kunnen op elke gewenste manier worden bereid.