avocado bewaren
Groente, Snacks, Tips

Een avocado bewaren, hoe kun je dat het beste doen

De avocado is een vrucht die steeds populairder wordt, er zijn nu zelf al restaurants waarbij alleen maar gewerkt wordt met avocado. Wanneer je een avocado opent betekent dit niet dat deze gelijk op moet, je kan een avocado namelijk gebruiken zonder dat hij verkleurt. Dit is wel zo lekker, dan kan je hem de volgende keer namelijk gewoon weer gebruiken.

Hoe bewaar je een avocado?

Een rijpe avocado is te bewaren op de fruitschaal of in de koelkast. Wanneer de avocado nog niet rijp is wordt deze heel snel rijp als je hem in een papieren zak doet samen met een banaan. Wanneer je een halve avocado hebt gegeten en de andere helft wilt bewaren moet je de helft met de pit in keukenfolie doen, hierdoor verkleurt de vrucht niet. Wanneer je de avocado al in blokjes hebt gesneden kun je ze het beste bewaren in een bakje met een klein beetje citroensap, hierdoor verkleuren de blokjes niet. 

Is een avocado gezond?

Steeds meer recepten bevatten inmiddels avocado, denk bijvoorbeeld aan guacamole en de broodjes waar guacamole op zit. In een avocado zitten veel vetten maar dat betekent niet dat een avocado ongezond is, in een avocado zitten namelijk veel onverzadigde vetten. Ook zit een avocado vol met vitamine E, het enige probleem is dat je met één avocado al aan de dagelijks aangeraden vetinname zit, neem daarom een halve avocado per dag of eet er om de dag een.

Avocado in combinatie met……?

Avocado is erg lekker om te combineren met andere producten, zo is avocado met ei een echte aanrader. Ook wordt er steeds vaker met avocado gewerkt in salades, verder is avocado ik lekker in combinatie met zalm, bacon, zoete aardappel en bijna alle Mexicaanse gerechten.