kerstgerechten
Gerechten, Inspiratie, Tips

De populairste gerechten tijdens kerst

Kerst is voor velen de mooiste tijd van het jaar. De versierde kerstboom staat in de woonkamer, de gezellige kerstverlichting staat aan en je bent omringd met familie en vrienden. Wij hebben de lekkerste en populairste gerechten voor tijdens kerst voor jou op een rijtje gezet! Wij hebben gedacht aan voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten. Van deze recepten zal je mond uiteraard wateren!

Hoofdgerechten

  • Een traditionele gevulde kalkoen

De gebraden kalkoen kan echt niet ontbreken van de kersttafel! Kalkoen is geschikt voor een groot familie en vrienden diner tijdens kerst. En iedereen (behalve de vegetariërs natuurlijk) zullen ervan houden. Voor de vegetariërs kun je verder lezen voor een gezonde en rijkelijke kerstgerechten. De rijk gevulde kalkoen zal bij iedereen in de smaak vallen. Deze traditie is afkomstig vanuit Groot Brittannië en Amerika. De Amerikanen eten dit met Thanksgiving.

  • Rijkelijke zalmquiche

Voor de feestdagen is het ook leuk om wat unieks op tafel te zetten om te kunnen pronken met je kookkunsten. Denk maar aan een rijk gevulde zalmquiche. Oh wat heerlijk! Door de verse deeg in combinatie met de verse groente, overheerlijke zalm en saus mengsels zullen jouw gasten elke kerst willen langskomen!

  • Vegetarische truffelrisotto

Een heerlijk vegetarisch kerstrecept. Vegetarische truffelrisotto is een heerlijk kerstrecept die niet kan ontbreken van de kersttafel. Een heerlijke truffelrisotto met champignons in een omhulsel van gegrilde courgette. Beëindig het met rucola, pijnboompitjes en parmezaanse kaas. Verwen jezelf, je familie en je vrienden met dit luxe recept.

Voorgerechten

  • Gebakken coquilles in prosecco schuim 

De beschrijving is al een en al luxe, stel je voor hoe dit in het echt gaat smaken. Voor dit recept heb je maar een aantal ingrediënten nodig: 2 eieren, prosecco, verse coquilles, honing, sojasaus, witlof, veldsla en ongezouten roomboter.

  • Crema di burrata met cherrytomaatjes

Met dit voorgerecht zal gegarandeerd indruk maken op jouw familie en vrienden. Dit is een heerlijk romig  gerecht die bij iedereen in de smaak zal vallen. De meeste ingrediënten heb je al thuis liggen! 

Nagerechten

  • Kersttrifle 

Met een klassieke kerst trifle kan het nooit misgaan. Deze overheerlijke laagjes van cake, fruit, crème en nog meer zorgen voor een heerlijke smaaksensatie in de mond. 

  • Espresso martini-tiramisu

Met de Espresso martini-tiramisu heb je de beste van drie werelden. De traditionele tiramisu maar met nog een exotische draai eraan. Stroop je mouwen maar op!